ایمپلنت دیجیتال 2

راهنمای ایمپلنت دیجیتال

آنچه می خوانید...

اگر بعد از مشکلات طولانی مدت به علت پوسیدگی دندان مجبور کشیدن دندان خود شده باشید یا اینکه بعد از یک ضربه و تصادف به طور ناگهانی یک یا چند دندان خود را از دست داده باشید، در هر صورت کشیدن دندان و جای خالی آن مشکل بزرگی به نظر می‌رسد که هم از نظر زیبایی و هم از جهت هضم غذا می‌تواند مشکلاتی را برای شما ایجاد نماید.

در این حالت ایمپلنت دندان یکی از گزینه های مناسب برای جایگزینی دندان از دست رفته می‌باشد، روش های ایمپلنت‌ دندان روز به روز پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌‌اند به طوری که روش های ایمپلنتی که این روزها استفاده می‌شوند در مقایسه با روش های قدیمی بسیار متفاوت هستند، یکی از این روش‌های نوین ایمپلنت دیجیتالی می‌باشد. در ادامه به بررسی ایمپلنت دیجیتال می‌پردازیم.

ایمپلنت دیجیتال چیست؟

در اولین قدم با استفاده از تجهیزات مدرن اسکنر سه بعدی از جزئیات فک، لثه، محل قرارگیری دندان‌ها، ریشه‌ها، دندان‌های پوسیده و … تصاویری تهیه می‌شود. این اطلاعات دیجیتالی سه‌بعدی این امکان را برای دندانپزشک فراهم می‌کند که به دور از هیچ حدس و گمانی، با دقت بسیار بالا و بدون استفاده از روش‌های تهاجمی جراحی لثه برای جایگذاری پایه‌های ایمپلنت تصمیم بگیرد. فناوری دیجیتال یک قدم جلوتر از عکس‌های رادیولوژی و سی‌تی‌اسکن قدیمی می‌باشد، در واقع این تصاویر سه بعدی امکان هرگونه خطا و اشتباهی را در طی فرآیند جراحی ایمپلنت به مقدار قابل توجهی کاهش می‌دهد. درباره ارتودنسی دیجیتال بخوانید.

مراحل ایمپلنت دیجیتال

برنامه‌ریزی

بعد از معاینه اولیه، اسکن‌های سه‌بعدی از فک تهیه می‌شود، سپس جراح با استفاده از نرم‌افزارهای کامیپوتری می‌تواند تصاویر سه‌بعدی ایمپلنت را تهیه نماید. در این مرحله محل دقیق دندانی که قرار است ایمپلنت شود، با توجه به موقعیت سایر دندان‌های موجود و دندان‌های از دست رفته به سادگی مشخص می‌شود. سپس جراح می‌تواند نتیجه‌ی نهایی کاشت دندان را به شما نشان دهد و شما می توانید قبل از شروع جراحی تمام مراحلی که قرار است صورت بگیرد را به صورت سه بعدی در مانیتور مشاهده نمایید.

تهیه راهنمای جراحی

در این قسمت، با کمک چاپگر سه‌بعدی یک کپی از تمام مراحلی که قرار است در طول جراحی انجام شود تهیه می‌شود تا در طول جراحی واقعی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. قیمت ایمپلنت دندان را در مقاله بعدی بخوانید.

جراحی

جراحی با توجه به راهنمای سه ‌بعدی چاپ شده پیش خواهد رفت. این راهنما به جراح این اجازه را می‌دهد که جراحی را به طور دقیق با توجه به برنامه ریزی مجازی انجام هد. این برنامه ریزی نه تنها باعث کاهش قابل توجه در طول مدت زمان جراحی خواهد شد بلکه ایمنی و دقت در طی عمل به حداکثر خود می‌رساند و از هرگونه روش تهاجمی و آزمون و خطا در طی جراحی جلوگیری می‌نماید.

اسکن پس از جراحی

روش ایمپلنت دیجیتال در این مرحله پایان نمی‌پذیرد بلکه در بعضی موارد بلافاصله یک اسکن بعد از جراحی تهیه می‌شود تا مراحل کاشت دندان در همان روز به پایان برسد. در این روش قالب‌گیری با مواد لاستیکی به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه طول می‌کشد و در پایان جلسه شما با یک دندان جدید می‌توانید به منزل بازگردید. مراقبت از ایمپلنت دندان را در مطلب بعدی بخوانید.

امروزه ایمپلنت دندان مانند گذشته یک جراحی پیچیده، طولانی و دردناک نیست و روش‌های ایمپلنت دندانی کمتر تهاجی هستند. با توجه به توضیحاتی که در مورد ایمپلنت دیجیتال دادیم در ادامه مزایای این روش را نسبت به روش‌های قدیمی ذکر می‌کنیم تا شما قادر باشید با دید باز نسبت به انتخاب این روش تصمیم بگیرید.

مزایای ایمپلنت دیجیتال

دقت: همان‌طور که اشاره شد فناوری دیجیتال به طور دقیق محل قرار گرفتن ایمپلنت را با توجه به تصاویر سه  بعدی تهیه شده، مشخص می نماید بنابراین هیچ‌گونه اشتباهی در طی جراحی رخ نخواهد داد.

مشاهده نتیجه قبل از عمل: پیش از شروع جراحی دندانپزشک با توجه به نرم‌افزارهای کامیپوتری تمام مراحل کار و نتیجه‌ای پایانی را به شما نشان خواهد داد و شما می توانید با دید باز تصمیم بگیرید که آیا مایل به انجام این جراحی هستید یا خیر.

این روش کم تهاجم تر است: اگرچه جراحی دیجیتال ایمپلنت دندانی هنوز یک روش جراحی محسوب می‌شود اما باید بدانید که این روش نسبت به روش های سنتی جراحی ایمپلنت در گذشته بسیار کمتر تهاجمی است. در این روش که توسط نرم افزار هدایت می‌شود جراح می تواند محل دقیق ایمپلنت را به درستی مشخص نماید، بنابراین برش‌های کوچکتری ایجاد می‌شود، درد و خون‌ریزی کمتری خواهید داشت، پیوند استخوانی دقیق‌تر انجام می‌شود، نیازی به بخیه‌ در لثه وجود ندارد.

برای شناخت بهترین مرکز دندانپزشکی مقاله بعدی را بخوانید.

می‌توانید در طی یک روز دندان خود را بکارید: در این روش این امکان وجود دارد که در همان روزی که ایمپلنت در محل خود قرار داده می‌شود، دندان مصنوعی خود را نیز تحویل بگیرید، در واقع فناوری دیجیتال در کنار مشخص نمودن موقعیت دقیق ایمپلنت می‌تواند مشخصات پروتز دندان شما را نیز در همان رو تهیه و به شما تحویل دهد.

دوران بهبودی سریعتر: در این روش شما علاوه بر اینکه درد کمتری را تحمل می نمایید، دوران بهبودی شما نیز سریعتر خواهد بود زیرا به لثه و استخوان شما آسیب کمتری وارد شده است، بخیه‌ای در دهان ندارید در نتیجه درد و تورم کمتری را نیز حس خواهید کرد.

در انتها می توانید سوالات خود را درباره انواع روش های ایمپلنت دندان و سایر روش های زیبایی دندان از دکتر مسعود پورشاهی در بخش نظرات سایت بپرسید.

https://digitaldenture.com/blogs/5-reasons-to-get-digitally-guided-dental-implants/

https://www.nsoms.co.nz/how-digital-implant-workflow-will-change-your-surgery-experience/

دکتر مسعود پورشاهی

دکتر مسعود پورشاهی

متخصص ارتودنسی
متخصص زیبایی ارتودنتیکس
ایمپلنت، سرامیک، لیزر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *