از آن جایی که ایمپلنت دندان مخاطبان زیادی در میان مردم دارد در طول این مقاله به یکی از موضوعات جالب در این خصوص می پردازیم . ایمپلنت فوری دندان جایگزین مناسبی برای روش های قبلی است که مزایا و معایب خود را نیز دارد.در این مقاله در رابطه با موضوع جذاب ایمپلنت فوری دندان توضیحاتی را قرار داده ایم.
داشتن دندانی زیبا در اعتماد به نفس افراد بسیار موثر است. ممکن است هر شخصی به هر دلیلی یک یا چند دندان خود را از دست بدهد و چهره او ظاهری نامناسب پیدا کند. در چند سال اخیر برای رفع این مشکل از دندان مصنوعی استفاده میشد که بیماران رضایت چندانی نداشتند.
یکی از بهترین روش های جایگزین دندان های مشکل دار، ایمپلنت است. این افراد میتوانند با ایمپلنت فوری در کوتاهترین زمان و به راحتی دندانی را جایگزین دندان خراب کنند. پس می توان گفت ایمپلنت فوری یکی از بهترین گزینه ها برای جبران دندان های از بین رفته است. همچنین رضایت استفاده از ایمپلنت فوری بسیار زیاد است.
اما سوال بسیاری از افراد این است که ایمپلنت فوری چیست و چگونه انجام میشود؟
ایمپلنت فوری چیست ؟
ایمپلنت های فوری اصولا از جنس تیتانیوم می باشند که مانند دندان داخل استخوان فک قرار می گیرند. کاشت ایمپلنت فوری با ایمپلنت های دیگر متفاوت است. برای مشاهده پیج اینستاگرام دکتر پورشاهی کلیک کنید.
در این روش در صورت ایده آل بودن شرایط ( مناسب بودن طول ، عرض و تراکم استخوان ) نیازی به گذراندن دوره های طولانی برای پروتز ندارید.
در واقع ایمپلنت های فوری همان ایمپلنت های ساده هستند با این تفاوت که سریعتر در پایه فک جوش می خورند و دوره درمان بسیار کوتاهتری دارند. تمام فرآیند ایمپلنت های فوری در یک جلسه انجام میشود
مزایای ایمپلنت فوری
این روش مزایای بسیاری دارد مانند:
طول درمان در این روش کوتاه است
عوارض ایمپلنت های فوری کمتر است
در یک جلسه انجام میشود
به حفظ بافت لثه کمک میکند
معایب ایمپلنت فوری
همه روش های درمانی در کنار مزایایی که دارند، دارای معایبی نیز هستند. معایب ایمپلنت دندان فوری شامل موارد زیر است :
اگر پروتز موقت توسط یک متخصص و با مهارت بالا جایگذاری نشود مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.
در این روش ممکن است به راحتی دچار شکستگی شود
ایمپلنت های فوری هزینه درمانی بالاتری دارد
همه افراد نمی توانند از ایمپلنت فوری استفاده کنند. فقط افرادی می توانند که استخوان فک محکمی دارند و دچار تحلیل استخوان نشده اند.
آیا از کاربرد لیزر در دندان پزشکی و اثر بخشی آن در افزایش سرعت روند درمان اطلاع دارید؟برای اطلاع بیشتر این مقاله را بخوانید.
چه کسانی برای کاشت دندان مناسب نیستند؟
افرادی که از داروهای خاصی مانند استروئیدها یا داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده می کنند
افرادی که دارای عادات خاصی هستند ، مانند افرادی که دندان های خود را به شدت ساییده یا محکم می فشارند. ممکن است فشار زیادی به ایمپلنت وارد کرده و باعث آسیب طولانی مدت شوند.
تفاوت ایمپلنت فوری و ایمپلنت ساده
ایمپلنت ساده | ایمپلنت فوری |
جراحی در چند جلسه خواهد بود | تنها یک جراحی خواهید داشت |
دوره درمان یک یا چند ماه | دوره درمان یک الی چند روز |
به روکش موقت نیاز دارد | به روکش موقت نیاز ندارد |
هزینه درمان کمتر است | هزینه برای برخی بیماران قابل پرداخت نیست |
قیمت ایمپلنت فوری دندان چه قدر است؟
هزینه ایمپلنت فوری به عوامل مختلفی بستگی دارد. عواملی که در تعیین قیمت ایمپلنت فوری موثر هستند شامل :
جنس ایمپلنت و نوع آن
در صورت هرگونه جراحی ، هزینه جراحی نیز به ایمپلنت اضافه میشود
هزینه ی پزشک متخصص و لابراتوار نیز موثر است که با توجه به شهر و مهارت پزشک متغیر است
مراحل انجام ایمپلنت فوری دندان
برای ایمپلنت یک روزه دندان، در ابتدا پزشک از دهان و دندان شما عکسبرداری میکند و تست های تشخیصی انجام می دهد. پس از دریافت نتایج تست پزشک میتواند بهترین نحوه جراحی را برای شما انتخاب کند.
برای کاشت فوری دندان، دو نوع بیمار وجود دارد
- بیماری که هنوز ریشه دندان قبلی دارد : ابتدا دندانپزشک ریشه را خارج میکند و پس از آن ایمپلنت دندان کاشته می شود. در صورتی که نیاز داشته باشد پیوند استخوان یا بازسازی صورت میگیرد
- بیمارانی که روکش دندان را همان روز جراحی میخواهند : در این روش در همان روز، روکش دندان تحویل بیمار می گردد.
پس از طی مراحل بالا و پس از مشخص شدن نوع ایمپلنت، با استفاده از بیحسی لثه یا بیهوشی کامل مراحل جراحی آغاز می شود.
کاشت ایمپلنت های یک روزه معمولاً بسته به تعداد دندان کاشته شده می تواند در یک روش واحد و از ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت انجام شود. کاشت فوری ایمپلنت روشی است که طی آن ایمپلنت های دندانی بلافاصله پس از کشیدن دندان در فک قرار می گیرند. با قرار دادن ریشه ایمپلنت در محلی که به تازگی تخلیه شده است ، روند را ساده کرده و احتمال ایمپلنت استخوانی موفقیت آمیز را افزایش می دهید. پس از ایمپلنت یک روزه، ممکن است با تورم موضعی مواجه شوید و احساس ناراحتی داشته باشید. این مشکل در دوره بهبودی کاملا طبیعی است و در صورت نیاز متخصص برای شما دارو تجویز میکند.
بین ایمپلنت های دندانی چقدر فاصله نیاز دارید؟
حداقل فاصله بین ایمپلنت و دندان طبیعی باید حداقل ۱.۵-۲ میلی متر و بین ایمپلنت و ایمپلنت حداقل ۳ میلی متر باشد ، تا نتیجه زیبایی و عملکرد ماندگار به دست آید.
ایمپلنت فوری دندان چقدر ماندگاری دارد؟
همانطور که میدانید ایمپلنت دندان در طول زمان ساییده خواهد شد. این میزان در بیماران مختلف متفاوت است اما اگر بخواهیم به طور کلی بیان کنیم، اگر بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید و تحت معاینات مرتب متخصص ایمپلنت قرار بگیرید، ماندگاری ایمپلنت شما بین ۱۵ تا ۲۰ سال به طول انجامد.
زمانی که ایمپلنت شما خراب شود، شما دردی احساس خواهید کرد که در سراسر دهان یا فک شما پخش می شود. در این صورت ممکن است ایمپلنت دندان شما خراب شده باشد. اگر درد افزایش یافت و کاهش پیدا نکرد ، باید با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
نحوه مراقبت از ایمپلنت یک روزه
مهمترین عامل در ماندگاری ایمپلنت یک روزه، نحوه مراقبت از آن می باشد. ایمپلنت فوری همانند دندان های طبیعی شما می باشد پس همانند دندان های خود از ایمپلنت خود نیز مراقبت کنید.
جهت مراقبت میبایست بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید، از نخ دندان استفاده کنید و … همچنین هر ۶ ماه یکبار جهت معاینه به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
برای جلوگیری از آسیب دیدن ایمپلنت ، حداقل تا یک هفته پس از جراحی ایمپلنت از غذاهای زیر اجتناب کنید:
- خوراکی های سخت مانند استیک و سبزیجات خام.
- غذاهای ترد مانند ذرت بو داده و چیپس.
- خوراکی های چسبناک ، مانند کارامل و تافی.
- غذاهای جویدنی ، مانند چربی و شیرینی.
پری ایمپلنت یا پری ایمپلنتایتیس چیست؟
یک بیماری است که در موارد نادررخ می دهد. بیماری عفونی موضعی است که باعث ایجاد یک فرآیند التهابی در بافتهای نرم و از بین رفتن استخوان در اطراف یک ایمپلنت می شود. از مهمترین دلایل بروز این بیماری کاشت به روش غلط و یا مراقبت های نادرست بیمار است. پس در انتخاب متخصص و همچنین رعایت نکات لازم از بروز این بیماری جلوگیری کنید.
اگر دردی که احساس می کنید در سراسر دهان یا فک شما پخش می شود یا به ویژه تیز است ، ممکن است ایمپلنت دندان شما خراب شود. اگر درد افزایش می یابد و کاهش نمی یابد ، باید با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
آیا غذا زیر ایمپلنت دندان قرار می گیرد؟
ایمپلنت ها کاملاً در جای خود قرار گرفته اند ، بنابراین غذا (و یا چیزهای دیگر) نمی تواند زیر آن گیر کند. اگر غذا در ایمپلنت شما گیر کرد ، ممکن است به این معنی باشد که ایمپلنت اشتباه نصب شده است.