انتخاب رنگ کامپوزیت دندان

تغییر رنگ کامپوزیت دندان

آنچه می خوانید...

یکی از ایراد هایی که به کامپوزیت دندان ها وارد است تغییر رنگ آن ها در طول زمان است. اغلب افراد متوجه کدر شدن و یا تغییر رنگ جزئی کامپوزیت های خود پس از انجام آن می شوند. این مسئله می تواند برای فرد بسیار نگران کننده باشد. اما نگران آن نباشید. با کمک روش هایی می توان این تغییر رنگ کامپوزیت ها را بهبود بخشید و جلوه زیبا و شفاف آن را باز گرداند. در ادامه این مقاله راه کار های اصلاح رنگ کامپوزیت و روش های پیشگیری از تغییر رنگ کامپوزیت ها را بخوانید.

انتخاب رنگ کامپوزیت دندان

 زمانی که برای کامپوزیت دندان های خود مراجعه می کنید می توانید رنگ کامپوزیت را مناسب رنگ پوست و چهره خود انتخاب کنید. در این زمینه حتما مشاوره های دندانپزشک زیبایی را در نظر بگیرید. کامپوزیت دندان با توجه به رنگ آن به ۴ دسته تقسیم بندی می شود که آن را از A  D  دسته بندی می کنند. هر دسته شامل ۹ یا ۱۰ طیف رنگ است.

هر کدام از این دسته ها می تواند به رنگ های قهوه ای زرد، خاکستری و قرمز متمایل باشد. طبیعی است که این تمایل رنگ بسیار نامحسوس است. برای انتخاب رنگ کامپوزیت ابتدا رنگ فعلی دندان های شما مشخص شده و سپس بر اساس آن رنگ کامپوزیت انتخاب می شود. درباره تفاوت لمینت و کامپوزیت دندان بخوانید.

چراکه رنگ فعلی دندان های شما در رنگ نهایی دندان پس از کامپوزیت و لمینت موثر خواهد بود. انتخاب رنگ کامپوزیت ها برای دندان های سفید و روشن کار دشوار تری نسبت به دندان های تیره است. چرا که این دندان ها خود سفید هستند و لازم است دقت بیشتری در انتخاب رنگ کامپوزیت آن داشت.

انتخاب رنگ کامپوزیت از همان ابتدا باید با دقت و به صورت تخصصی انجام شود تا بعدا برای فرد مشکل ساز نباشد. نور محیط و رنگ آن نیز در زمان انتخاب رنگ کامپوزیت اهمیت دارد. البته انتخاب رنگ کامپوزیت دندان امروزه با کمک وسایل و ابزار های دیجیتال انجام می شود که احتمال خطا در تشخیص صحیح رنگ را به حداقل رسانده است.

نکات دیگری نیز وجود دارد که در انتخاب رنگ مناسب کامپوزیت باید در نظر گرفته شود. جنس بزاق دهان فرد و مقدار رطوبت دهان در تغییر رنگ کامپوزیت ها موثر است و لازم است از ابتدا در نظر گرفته شود. در این حالت می توان با انتخاب صحیح کامپوزیت حداکثر دوام و ماندگاری را از کامپوزیت های خود انتظار داشت. درباره مراقبت از لمینت دندان در مقاله بعدی بخوانید.

علت تغییر رنگ کامپوزیت ها

در ابتدای مطلب درباره تغییر رنگ کامپوزیت ها گفتیم اما چطور کامپوزیت ها دچار تغییر رنگ می شوند. تغییر رنگ کامپوزیت ها بدون دلیل نیست. کامپوزیت می تواند به دلایل مختلفی دچار تغییر رنگ شوند . در برخی مواد این تغییر رنگ تنها در اطراف یک یا چند دندان مشاهده می شود و در برخی موارد تغییر رنگ ونیر گسترده تر است. در ادامه برخی عواملی که به تغییر رنگ دندان ها منجر می شود را بیان می کنیم . درباره لمینت دندان بخوانید.

نوع کامپوزیت

کیفیت کامپوزیت دندان و ساختار آن اهمیت زیادی در تغیر رنگ آن به مرور زمان دارد. شرکت های مختلفی در جهان کامپوزیت با کیفیت های مختلفی تولید می کنند. ساختار شیمیایی و درصد رزین و پلاستیک به کار رفته در ساختار کامپوزیت ها با هم متفاوت است و همین عامل باعث تفاوت کیفیت کامپوزیت ها می شود. پایین بودن کیفیت کامپوزیت دندان می تواند دلیلی برای تغییر رنگ سریع تر این کامپوزیت ها باشد.

مهارت دندانپزشک زیبایی

یکی دیگر از مواردی که در تغییر رنگ کامپوزیت دندان موثر است مهارت دندانپزشک در انجام کامپوزیت دندان است. اگر فرم کامپوزیت ها به صورت نامناسب باشد و یا پولیش ابتدایی کامپوزیت به درستی انجام نشده باشد ممکن است کامپوزیت سریع تر در اثر عوامل مختلف دچار تغییر رنگ شود.

رژیم غذایی

یکی از متداول ترین عواملی که به تغییر رنگ کامپوزیت ها منجر می شود رژیم غذایی فرد است. مصرف مداوم خوراکی های دارای رنگدانه های فراوان باعث تغییر رنگ و کدر شدن کامپوزیت ها به مرور زمان می شود. در اغلب موارد دندانپزشک توصیه می کند خوراکی هایی مانند چای و قهوه و سایر نوشیدنی و خوراکی های رنگی محدود شوند. افزون بر تاثیر رنگدانه های مواد خوراکی لازم است به تاثیر سیگار و دخانیات بر روی رنگ کامپوزیت ها نیز اشاره کنیم. سیگار و دخانیات باعث ایجاد لکه های تیره روی کامپوزیت دندان می شود. درباره ایمپلنت دندان بخوانید.

برگشت لثه

یکی از مواردی که با افزایش سن اتفاق می افتد برگشت خط لثه سمت بیرون است. این مسئله برای همه افراد حتی کسانی که کامپوزیت انجام نداده اند اتفاق می افتد. در این حالت ممکن است مواد غذایی بین خط لثه و دندان ها باقی بماند و به پوسیدگی دندان در طول زمان منجر شود. با جود کامپوزیت دندان برگشت لثه باعث پیدا شدن چسب زیر کامپوزیت می شود و در این حالت خوراکی و نوشیدنی ها می توانند باعث تغییر رنگ چسب کامپوزیت شوند. دراین حالت خود کامپوزیت ها تغییر رنگ نداده است و تغییر رنگ در چسب زیر کامپوزیت رخ داده است. با چکاب های منظم دندانپزشکی می توانید از این مسئله پیشگیری نمایید.

پیشگیری از تغییر رنگ کامپوزیت

مهم ترین اقدامی که می توانید برای پیشگیری از تغییر رنگ کامپوزیت های خود انجام دهید رعایت بهداشت مناسب است. به طور کلی مسواک زدن و استفاده از نخ دندان و دهانشویه ها راه کار مناسبی برای حفظ سلامت دندان هاست اما رعایت بهداشت در زمان انجام کامپوزیت و یا لمینت دندان اهمیت بیشتری پیدا می کند. در این حالت غافل شدن از بهداشت دهان و دندان می تواند عواقب نامطلوبی داشته باشد. با رعایت بهداشت دهان و دندان و مسواک زدن منظم می توانید مانع تغییر رنگ کامپوزیت های خود شوید.

افزون بر آن چکاب های منظم دندانپزشکی نیز می تواند مانع بروز و گسترش تغییر رنگ و پوسیدگی های دندانی شود. درمان به موقع عاملی که باعث تغییر رنگ دندان می شود ، مانع گسترش آن می شود. درباره عصب کشی دندان بیشتر بخوانید.

درمان تغییر رنگ کامپوزیت

مهم ترین روشی که برای درمان و اصلاح تغییر رنگ کامپوزیت می توان انجام داد پولیش کامپوزیت است و پس از انجام کامپوزیت لازم است در بازه های زمانی مشخصی برای پولیش دندان های خود مراجعه نمایید. در برخی موارد تغییر رنگ لکه ای روی دندان به علت ایجاد سوراخ های میکروسکوپیک است که در طول زمان و با جویدن خوراکی های سخت ایجاد می شود. این سوراخ می تواند به دلیل کاهش چسبندگی کامپوزیت ها نیز باشد.

در انتها می توانید سوالات خود را درباره انواع روش های زیبایی دهان و دندان از دکتر مسعود پورشاهی متخصص دندانپزشکی در بخش نظرات سایت بپرسید.

دکتر مسعود پورشاهی

دکتر مسعود پورشاهی

متخصص ارتودنسی
متخصص زیبایی ارتودنتیکس
ایمپلنت، سرامیک، لیزر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *