کامپوزیت دندان یکی از روش های به صرفه و مناسب برای سفید و درخشان کردن دندان هاست و می تواند بسیاری ز عیب های دندان ها را بپوشاند. اما این روش زیبایی دندان همیشگی و دایمی نیست و کامپوزیت ها نیز طول عمر مشخصی دارند. طول عمر کامپوزیت ها با یک دیگر متفاوت است اما می توان با کمک اقداماتی به افزایش طول عمر کامپوزیت دندان کمک کرد. اگر به دنبال راه کار های افزایش طول عمر کامپوزیت دندان های خود هستید ادامه مطلب را بخوانید.
طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است ؟
از ویژگی های منحصر به فرد کامپوزیت ها امکان ترش و اتصال آن ها روی خود ندان است . برخلاف لمینت های سرامیکی که در ابتدا در ابتدا در لابراتوار ساخته و سپس روی دندان متصل می شوند. کامپوزیت ها امکان اتصال مستقیم روی دندان را دارند.
هزینه کمتر و عدم نیاز به تراش دندان این روش اصلاح طرح لبخند را بسیار پر طرفدار کرده است. اگر چه ممکن است طول عمر آن کوتاه به نظر برسد و شفافیت و درخشش لمینت های سرامیکی را نداشته باشد. کامپوزیت ها معمولا با توجه به برند و نحوه اتصال آن ها به دندان طول عمر متفاوتی دارد البته نحوه نگه داری و مراقبت از آن نیز اهمیت دارد. به طور متوسط می توان گفت کامپوزیت ها بین ۷ تا ۱۰ سال ماندگار هستند که این عدد می تواند در کامپوزیت های با کیفیت که به درستی مراقبت شده اند بیشتر و در سایر کامپوزیت ها کمتر باشد. درباره تفاوت لمینت و کامپوزیت در مقاله بعدی بخوانید.
البته در طول این مدت کامپوزیت ها در معرض انواع ضربه و آسیب و حتی تغییر رنگ قرار دارند. و ممکن است دچار شکستگی و یا تغییر رنگ شوند. در این مدت می توانید برای ترمیمی کامپوزیت ها و بازیابی زیبایی و درخشش اولیه آن از پولیش دندان کمک بگیرید.
کامپوزیت دایمی دندان
این مسئله واقعیت ندارد و منطقی به نظر نمی رسد چطور می توان کامپوزیت ها را برای همیشه نگه داشت این کامپوزیت ها طول عمر مشخصی دارند که با نگه داری و مراقبت صحیح می تواند افزایش یابد و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و سایر مراقبت ها می تواند باعث از بین رفتن کامپوزیت ها در عرض کمتر از یک سال شود. برای چک کردن سلامت و پولیش کامپوزیت های خود می توانید هر ۶ ماه یکبار به دندانپزشک خود مراجعه نمایید.
مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان
رعایت بهداشت
حفظ بهداشت دهان و دندان بعد از انجام خدمات زیبایی ضروری به نظر می رسد. عدم رعایت بهداشت دندان ها می تواند باعث پوسیدگی دندان یا لثه شود این مسئله تاثیر خود را با تغییر رنگ و یا جدا شدن کامپوزیت دندان نشان می دهد. بهتر است بعد از هر وعده غذایی حتما مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید. استفاده از دهانشویه نیز مفید خواهد بود اما از دهانشویه های مخصوص و فاقد الکل استفاده کنید. درباره استفاده از دهانشویه با دندانپزشک خود مشورت نمایید. درباره تغییر رنگ کامپوزیت دندان بخوانید.
مراقبت خمیردندان های ساینده باشید این خمیردندان ها باعث آسیب به کامپوزیت ها و خط افتادن آن می شود. البته این مسئله نیز با کمک پولیش دندان برطرف می شود اما در طول زمان و تکرار آن از طول عمر کامپوزیت شما می کاهد.
پس از کامپوزیت دندان های خود تا مدتی ممکن است دندان ها حساس باشند و نسبت به خوراکی های سرد ، گرم و خوراکی های سخت واکنش های دردناک داشته باشند این امر طبیعی است و پس از مدتی برطرف می شود.
بهتر است تا چند ساعت پس از نصب کامپوزیت ها از مصرف خوراکی های رنگی و نوشیدنی های رنگی خودداری نمایید. پس از این مدت نیز بهتر است خوراکی هایی همچوی چای و قهوه که رنگدانه های زیادی دارند را محدود کنید و پس از هر بار مصرف دهان خود را بشویید.
مصرف دخانیات و سیگار حتی برای دندان های طبیعی نیز زیان آور است و نباید مصرف شود. کامپوزیت ها نیز در برابر سیگار و دخانیات آسیب پذیر هستند و ممکن است دچار آسیب شوند. تغییر رنگ کامپوزیت نیز در اثر استعمال سیگار رخ می دهد. بهتر است برای حفظ سلامت خود و افزایش طول عمر خود و کامپوزیت ها از سیگار کشیدن خودداری نمایید. درباره باندینگ دندان بخوانید.
سوالات متداول طول عمر کامپوزیت
در انتها می توانید سوالات خود را درباره انواع روش های زیبایی و درمانی از دکتر مسعود پورشاهی متخصص دندانپزشکی در بخش نظرات سایت پرسید.