هدف از ارتودنسی اصلاح وضعیت قرار گرفتن دندان ها می باشد. اصلاح دندان ها تاثیر بسزایی در زیبایی چهره و اعتماد به نفس افراد دارد. از همین رو بسیاری از افراد تمایل به انجام ارتودنسی دارند.

 در روش های قدیمی، ابتدا از دندان های بیمار قالب گیری می شد و ارتودنسی صورت می گرفت. در روش قدیمی، مراحل کار قابل پیش بینی نبود. اما ارتودنسی دیجیتال جایگزین فرآیند دستی ارتودنسی شده است.   

ارتودنسی دیجیتال چیست؟

همانطور که از نامش مشخص است، ارتودنسی دیجیتال به وسیله فناوری دیجیتال صورت میگیرد. در ارتودنسی دیجیتال، توسط دوربین از داخل دهان اسکن گرفته شده و تصویر سه بعدی دندان ها  وارد نرم افزار می شود. پس از آن وضعیت دندان ها آنالیز شده و روند درمان به صورت دقیق مشخص می شود.

بیماران قبل از هرگونه اقدامی می توانند نتیجه نهایی و روند حرکت دندان ها را به صورت سه بعدی مشاهده کنند. پس از آن طرح درمانی بیمار برنامه ریزی می شود. سپس به کمک پرینترهای سه بعدی، ابزار های درمان آماده می شود و به صورت آنلاین و به وسیله طراحی های کامپیوتری، خدمات دیجیتال ارائه می شود. برای مطالعه درباره انواع ایمپلنت های دندانی کلیک کنید.

در ارتودنسی دیجیتال از چه نرم افزار ها و سخت افزار هایی استفاده می شود ؟

برای این کار به کامپیوتر و اینترنت نیاز است. در این روش مدرن، از اسکنر های سه بعدی جهت قالب گیری استفاده می شود.  

ارتودنسی دیجیتال 33

مزایای ارتودنسی دیجیتال

استفاده از این روش مزایای را به همراه دارد که در ادامه به آن اشاره کرده ایم:

  • ارائه درمان با کیفیت بالا
  • راحتی بیمار و طول درمان کوتاهتر
  • روند درمان با سرعت بالاتری انجام میشود
  • درمان دقیق تر
  • قابلیت پیش بینی نتایج
  • کاهش خطاهای احتمالی در روند درمان
  • قابل کنترل بودن هزینه درمان

مراحل انجام ارتودنسی دیجیتال

روند انجام ارتودنسی دیجیتال به شرح زیر است :

در ابتدا یک جلسه مشاوره با متخصص ارتودنسی صورت می گیرد. مشاور تمامی شرایط و مواردی که اهمیت دارد را برای بیمار شرح می دهد. 

سپس همانطور که در ابتدای مقاله ذکر کردیم، اسکن سه بعدی انجام می شود. اسکن به پزشک کمک می کند تا آنالیز دقیقی از وضعیت فک و دندان بیمار داشته باشد.

بیمار نیز در همین مرحله می تواند وضعیت دندان خود را به صورت سه بعدی مشاهده کند.

پس از پایان، متخصص ارتودنسی بررسی دقیقتر را در کامپیوتر آغاز می کند.

متخصص به صورت کامپیوتری وضعیت دندان ها و لثه را بازسازی می کند تا بتواند یک مدل سه بعدی از وضعیت نهایی به وجود بیاورد. برای مشاهده پیج اینستاگرام مرکز دندانپزشکی دکتر پورشاهی کلیک نمایید.

ارائه مدل سه بعدی :

پس از پایان کار، متخصص ارتودنسی یک فیلم کوتاه از تغییراتی که صورت خواهد گرفت در اختیار بیمار می گذارد.  بیمار با مشاهده فیلم می تواند وضعیت دندان ها و فک خود پس از اتمام درمان را مشاهده کند. همچنین طول درمان را نیز در این روش تا حدودی میتوان پیش بینی کرد

حال با توجه به شرایط فک و دندان های بیمار، بهترین روش درمانی (ارتودنسی ثابت یا ارتودنسی متحرک )انتخاب می شود.

پس از پایان دوران درمان، متخصص ارتودنسی از ریتینر یا نگهدارنده ارتودنسی جهت تثبیت موقعیت به دست آ مده استفاده می کند

مراقبت های ارتودنسی دیجیتال

در طول درمان می بایست مراقبت هایی صورت گیرد تا نتیجه بهتری را بتوان کسب کرد. این مراقبت ها شامل موارد زیر است :

جلسات درمانی را سر وقت حضور پیدا کنید

 در طول درمان با ارتودنسی محدودیت های غذایی خواهید داشت که باید به خوبی آن را رعایت کنید. در صورت رعایت نکردن این محدودیت ها موجب طولانی تر شدن دوره درمان و همچنین افزایش هزینه های درمانی می شوید.

از دستگاه های ارتودنسی به خوبی مراقبت کنید. به ویژه زمانی که از ارتودنسی های متحرک استفاده می کنید از قرار گرفتن آن در جای درست مطمعن شوید. همچنین مراقب باشید آسیبی به پلاک وارد نکنید.

اگر اهل ورزش هستید، در صورتی که ورزش های شما ممکن است به صورتتان ضربه وارد کند، از محافظ دهان استفاده کنید.

بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید

در صورتی که هرگونه آسیبی به ارتودنسی شما وارد شد، سریعا به پزشک خود مراجعه کنید

در این مقاله با تمام نکات مربوط به ارتودنسی دیجیتال آشنا شدید. اگر شما هم به ارتودنسی دیجیتال نیاز دارید، جهت انجام این کار به یک متخصص ارتودنسی باتجربه مراجعه کنید تا بتوانید نتیجه دلخواه خود را بدست بیاورید.

متخصص ارتودنسی کیست ؟

متخصص ارتودنسی ، برای حرکت دادن اولیه دندان ها آموزش دیده است (دو تا سه سال دیگر تحصیلات تکمیلی در زمینه ارتودنسی را گذرانده است) و یک متخصص دندانپزشک است. متخصصان ارتودنسی می توانند کارهای زیر را نیز انجام دهند:

اصلاح رشد اسکلتی را در کودکان و نوجوانان

بیشتر بر روی ناهنجاری های دندان و اسکلت متمرکز هستند

برطرف کردن مشکلات اسکلتی مانند فک های پایین تر

انجام عمل جراحی اصلاح فک در بزرگسالان  همراه با جراحان دهان و دندان به صورت گروهی

چگونه متوجه شویم به ارتودنسی نیاز داریم؟

سوالی که بارها پرسیده شده است : چگونه بفهمیم به ارتودنسی نیاز داریم؟

بهترین راهکار پیش روی شما مراجعه به یک متخصص ارتودنسی و دریافت مشاوره است. برای تشخیص نرمال بودن رشد دندان ها معمولا بین پنج تا هشت سالگی بهترین سن است.

این روزهای بیشتر نوجوان ها از ارتودنسی استفاده می کنند اما باید بدانید که برای رفع همه انحراف های دندانی نیازی به ارتودنسی ندارید. مواردی چون :  کج بودن دندان و بهم ریختگی آن ها، وجود فاصله میان دندان ها و انواع اختلالات در بایت و فک نیاز به ارتودنسی دارند . این موارد را نیز فقط متخصص ارتودنسی  یا دندانپزشک میتواند تایید کند که آیا به ارتودنسی نیاز دارید یا خیر.

اگر طبق تشخیص متخصص ارتودنسی به ارتودنسی نیاز داشته باشید، روند درمان بیماری و مراقبت های بعد از آن مواردی است که متخصص توضیح میدهد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *