تا به حال به زیبایی لبخند ها توجه کرده اید؟ به دندان ها چطور ، که چگونه بر زیبایی صورت موثر اند؟ از همه کارایی و تاثیر دندان ها در زندگی و روزمره که بگذریم هنگامی که یکی از دندان ها را ازدست می دهیم تازه به اهمیت آن پی خواهیم برد. در گذشته برای رفع بی دندانی و پر کردن جای دندان خالی روش های مختلفی استفاده شده است که در ادامه خواهیم گفت.

اما در ادامه پیشرفت های بشری روشی برای جایگزین کردن دندان ارائه شد که در نوع خود شاهکار است . و آن ایمپلنت دندان است روش برای کاشت دندان ! اگر متقاضی ایمپلنت هستید یا دوست دارید مطالب بیشتری درباره ایمپلنت دندان بدونید پس در این مقاله مدتی همراه شوید تا نکته های تازه ای درباره کاشت دندان کشف کنید.

ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت روشی دائمی برای کاشت دندان است که با کمک آن می توان جای دندان از دست رفته را به صورت طبیعی پر کرد و ظاهر مطلوب تری ایجاد نمود. در گذشته از دندان های مصنوعی برای کاشت دندان استفاده می شد اما بزرگ ترین ایراد این دندان ها موقتی بودن آن بود .

بیشتر شما می توانید تصویر دندان های مصنوعی پدربزرگ ها و مادربزرگ ها را درون لیوان آب به خاطر بیاورید.

imoplant54

این دندان های مصنوعی همچنین پایدار نبودند و هر آن ممکن بود که از جای خود خارج شوند. بنا بر این روش جذاب تری به نام ایمپلنت پا به عرصه گذاشت. در ایمپلنت دندان به زبان ساده قطعات پیچ مانندی به نام اباتمنت و فیکسچر درون لثه قرار میگیرند و به عنوان ریشه دندان عمل میکنند. سپس دندان مصنوعی نزدیک به رنگ دندان بر روی آن قرار می گیرد و ثابت می شود.


نحوه انجام ایمپلنت دندان


انواع ایمپلنت دندان

علاوه بر ایمپنت های فوری که در کم تر از یک هفته متصل و ثابت میشوند ایمپلنت ها بر اساس نحوه اتصال به دو دسته تک مرحله ای و دو مرحله ای تقسیم بندی می شوند. همچنین درباره ایمپلنت فوری و انواع ایمپلنت دندان می توانید مقالات مجزایی که در سایت قرار دارد را مطالعه کنید.

ایمپلنت تک مرحله ای دندان

ایمپلنت های تک مرحله ای به منظور کاهش مدت زمان درمان مورد استفاده قرار می گیرند. در این روش فیکسچر که لازم است در استخوان فک کاشته شود ، به شیوه متفاوتی در لثه جا گذاری می شود. در این روش قسمتی از این قطعه از لثه بیرون می ماند تا در ادامه تاج دندان روی آن سوار شود. تفاوت روش کاشت در این روش نصب یکباره اباتمنت و فیکسچر است. بعد از حدود ۴۸ ساعت تاج دندان به ایمپلت متصل میشود.

در این روش قستی از ایمپلنت از لثه بیرون زده باقی می ماند و برای اتصال تاج دندان دیگر نیاز به برش لثه نیست. هر چند مدت زمان درمان بی دندانی با کمک ایمپلنت کوتاه تر است اما این روش برای همه افراد کاربرد ندارد.

تراکم استخوان و ویژگی های دهان و فک در انجام این روش موثر است. همچنین افرادی که به دندان قروچه مبتلا هستند نیم توانند ایمپلنت تک مرحله را انجام دهند.

ایمپلنت دو مرحله ای

ایمپلنت دو مرحله ای دندان در واقع متداول ترین روش کاشت دندان است . در این روش کاشت دندان که در دو مرحله انجام می شود، در مرحله اول فیکسچر داخل استخوان فک و زیر بافت لثه جایگذاری می شود. سپس بافت لثه روی آن بخیه خورده و مدتی زمان صرف می شود تا فیکسچر کاملا داخل استخوان فک ثابت شود و به استخوان های اطراف خود جوش بخورد.

در مرحله بعدی مجدد لثه با کمک لیزر برش میخورد و اباتمنت و تاج دندان به فیکسچر متصل می شود.

فاصله میان دو مرحله ایمپلنت با توجه به آناتومی فک و دهان هر فرد متفاوت است. اما به طور معمول باید ۲ تا ۴ ماه میان دو مرحله فاصله باشد. ایمپلنت های اندوستیل از جمله ایمپلنت های دو مرحله ای متداول هستند. برای مطالعه مطالب بیشتر مقاله انواع ایمپلنت های دندانی را بخوانید. علاوه بر تفاوت های گفته شده ایمپلنت های دندان بر اساس شیوه کاشت نیز با یکدیگر متفاوت اند.

ایمپلنت فوری دندان

ایمپلنت های فوری انواعی از ایمپلنت هستند که از جنس تیتانیوم بوده و سریع تر از سایر ایمپلنت ها جوش می خورند. این نوع ایمپلنت دندان را می توان در عرض یک روز انجام داد و جای خالی دندان از دست رفته را پر کرد .

در این ایمپلنت ها پایه بسیار سریع تر درون استخوان فک جوش می خورد و به همین دلیل آن را ایمپلنت فوری می نامند. اما این روش برای مه افراد قابل انجام نیست و انجام آن نیازمند مناسب بودن طول و عرض و تراکم استخوان است.

برای انجام این روش رفع بی دندانی باید به متخصص ماهر و با تجربه مراجعه نمایید عدم نصب صحیح ایمپلنت باعث می شوند که آسیب پذیری بیشتری داشته و به راحتی دچار شکستگی شود.

اگر چه ایمپلنت های فوری هزینه بالاتری نسبت به سایر روش های کاشت دندان دارند اما مدت زمان کوتاه درمان با این روش آن را بسیار کارآمد کرده است .

مراحل انجام ایمپلنت فوری

برای این جام این فرایند ابتدا لازم است تا عکسبرداری و آزمایشات لازم را انجام دهید. پس از بررسی نتایج دندانپزشک شما می تواند درباره انتخاب روش درمان تصمیم گیری کند. اگر استخوان فک تراکم و استحکام کافی را نداشته باشد انجام ایمپلنت فوری امکان پذیر نیست .

اگر ریشه دندان قبلی هنوز در فک باشد ابتدا آن را خارج کرده و پس از آن کاشت دندان آغاز می شود.

برای انجام ایمپلنت از بی حسی لثه یا بیهوشی کامل استفاده می شود. کاشت ایمپلنت فوری روشی است که در آن بلافاصله بعد از خارچ کردن دندان ابتمنت و فیکسچر داخل لثه قرار داده میشود.

اگر فرد متقاضی انجام ایمپلنت در یک روز باشد در همان روز روکش دندان را نیز به بیمار تحویل می دهند. انجام همه مراحل ایمپلنت برای هر دندان از ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت ممکن است طول بکشد.

انواع روش های کاشت دندان با ایمپلنت


ایمپلنت اندوستال


در این روش، برای قرار دادن پیچ تیتانیومی در فک سوراخی را بر روی آن ایجاد می کنند. پس از آن طی بازه زمانی چند ماهه، پایه پیچ و استخوان های اطراف با یکدیگر جوش بخورند. بعد از این اتفاق تاج طراحی شده را بر روی پایه سوار می کنند و دندان جدید، جایگزین دندان از بین رفته می شود.


ایمپلنت ساب پریوستئال


در گذشته از این ایمپلنت بیشتر استفاده می شده است و در حال حاضر استفاده از آن خیلی کم شده است. در صورتی که استخوان فک به شدت ضعیف شده باشد از بدنه ای فلزی به عنوان سازه در فک پایین استفاده می شد تا بتواند تاج دندان را بر روی خود نگه دارد.
این ایمپلنت ها نسبت به اندوستال از استحکام کمتری برخوردارند و به خوبی با فک جوش نمی خورند.


تاریخچه ایمپلنت

۲۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، نسخه های اولیه ایمپلنت های دندانی در تمدن چین باستان استفاده می شد. دندانه های حکاکی شده از جنس بامبو برای جایگزینی دندان های از دست رفته در این زمان استفاده می شد.

اولین مورد ثبت شده از دندان جایگزین، از جنس فلز، از بدن یک پادشاه مصری که در حدود ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد می زیسته، یافت شد. استخوان فک بالایی او دارای یک میخ مسی که در آن کوبیده شده است، اگرچه مشخص نیست که این میخ در طول زندگی او به عنوان دندان جایگزین شده یا پس از مرگ او متصل شده است.

کاوشگران باستان شناسی در فرانسه، دندان مصنوعی ساخته شده از آهن کشف کردند که گمان می رود منشا آن تقریباً ۳۰۰ سال قبل از میلاد باشد. با این حال، کارشناسان بر این باورند که به احتمال زیاد این به دلایل زیبایی شناختی به فک کوبیده شده است، زیرا درد قرارگیری آن در ک و در حالت هوشیاری بسیار طاقت ‌فرسا بوده است. درباره پیشگیری از پوسیدگی دندان در این قسمت بخوانید.


مزایای ایمپلنت های دندانی

برای اکثر بیماران، مزایای ایمپلنت های دندانی بیشتر از معایب آن است. ما ایمپلنت دندان را توصیه می کنیم زیرا:

غذا خوردن راحت تر: دندان مصنوعی متحرک می تواند جویدن را دشوار کند. ایمپلنت های دندانی مانند دندان های طبیعی خود شخص عمل می کنند و این امکان را می دهند که غذاهای مورد علاقه خود را با اطمینان و بدون درد بخورند.

افزایش اعتماد نفس: ایمپلنت های دندانی می توانند لبخند را به شخص برگردانند و کمک کنند احساس بهتری نسبت به خود داشته باشند.

بهبود سلامت دهان و دندان: از آنجایی که دندان‌های مجاور برای حمایت از ایمپلنت تغییر نمی‌کنند، تعداد بیشتری از دندان‌های شما دست نخورده باقی می‌مانند و سلامت دهان و دندان را در درازمدت بهبود می‌بخشند.

دوام: ایمپلنت ها بسیار بادوام هستند و سال ها دوام خواهند داشت. با مراقبت خوب و متناسب، بسیاری از ایمپلنت ها مادام العمر دوام می آورند.

معایب ایمپلنت دندان

در برخی موارد، مضرات ایمپلنت های دندانی بیشتر از مزایای آن است، به خصوص اگر نگرانی های پزشکی دارید که جراحی را دشوار می کند. ممکن است به دلایل زیر از کاشت ایمپلنت دندان خودداری کنید:

  • امکان نیاز به بیش از یک جراحی.
  • ایمپلنت های دندانی گران هستند.
  • ایمپلنت دندان نیاز به جراحی دارد.
  • دوران نقاهت و بهبودی طولانی دارند.

کاشت ایمپلنت دندان فرآیندی تهاجمی تر از ساختن بریج یا پروتز است زیرا به جراحی دهان و دندان نیاز دارد. ممکن است دندان پزشک به این نتیجه برسد که در صورت داشتن مشکلات سلامتی که بیمار را در معرض خطر بالاتری برای عوارض یا عفونت قرار می دهد، خطرات جراحی ایمپلنت دندان از مزایای احتمالی آن بیشتر است. همچنین با توجه به شرایط بیمار، سه تا شش ماه زمان لازم است تا پایه ایمپلنت دندان به استخوان فک جوش بخورد.

در ادامه ویدئو های مرکز دندانپزشکی دکتر پورشاهی را درباره ایمپلنت دندان مشاهده نمایید.

عوارض ایمپلنت دندان

مانند هر عمل جراحی، جراحی ایمپلنت دندان خطراتی برای سلامتی به همراه دارد. با این حال، بروز مشکلات نادر هستند و زمانی که رخ می دهند معمولا جزئی و به راحتی قابل درمان هستند. خطرات عبارتند از:

  • عفونت در محل قرار گیری ایمپلنت
  • آسیب به ساختارهای اطراف، مانند سایر دندان ها یا رگ های خونی
  • آسیب عصبی، که می تواند باعث درد، بی حسی یا سوزن سوزن شدن در دندان ها، لثه ها، لب ها یا چانه بیمار شود.

تفاوت بین ایمپلنت و ونیر

ایمپلنت دندان نوعی روش ترمیمی است که برای جایگزینی دندان های از دست رفته به روشی کم تهاجمی قابل انجام است. ایمپلنت ها برای تقلید از آناتومی طبیعی دندان ها طراحی شده اند و به آن ها اجازه می دهند عملکرد و ظاهر لبخند شما را بازگردانند.

ونیرها نوعی درمان زیبایی دندانپزشکی هستند که تنها هدف آن این است که افراد دندان های ثابتی داشته باشند تا ظاهری زیباتر به آن ها هدیه بدهد. ایمپلنت درمانی برای جایگزینی دندان های از دست رفته می باشد، در حالی که ونیر دندان سالم را بهبود می بخشد. با این حال، هم ایمپلنت ها و هم روکش ها می توانند با پرداختن به مسائل زیبایی در ظاهر لبخند به خوبی عمل کنند. در ادامه درباره بازسازی فک با ایمپلنت بخوانید.

نام و نام خانوادگی
شماره تماس
اطلاعات شما با موفقیت ثبت شد 👍
شماره تلفن صحیح وارد نمایید.✋

کاربرد لیزر در ایمپلنت

لیزر یک یکی از تکنولوژی های تاثیر گذار در شاخه های مختلف صنعت است. در پزشکی و دندانپزشکی نیز کاربرد های شگفت انگیز لیزر واضح است. مهم ترین کارایی لیزر ها در برش است. با کمک لیزر می توان قسمت های مختلف بدن را با کمترین آسیب برش داد.

این خاصیت لیزر و ویژگی های دیگر آن باعث شده است تا در مراحل مختلف ایمپلنت مورد استفاده قرار گیرد.

از کاربرد های ویژه لیزر در ایمپلنت می توان با کمک لیزر عمل برش لثه ، خارج کردن بافت گرانولیشن ، استئوتومی لیفت سینوس و … را به سادگی و با کم ترین عوارض ممکن انجام داد. در مقاله ای دیگر درباره لمینت سرامیکی بیشتر بخوانید.

معمولا انجام چنین مراحلی برای کاشت دندان خونریزی و درد زیادی برای بیمار به همراه دارد اما با کمک لیزر با کم ترین میزان سختی و ناراحتی کاشت دندان انجام میشود. همچنین در انتهای مراحل کاشت دندان با کمک لیزر می توان ظاهر پروتز های دندانی را نیز بهبود بخشید. استفاده از لیزر ها به خصوص در ایمپلنت دندان های جلو تاثیر بسیار زیادی در زیبایی نتیجه و راحتی مراحل کار دارد. در ادامه برای آشنایی بهتر با کاربرد لیزر در دندانپزشکی کلیک نمایید.

خوشبختانه شما عزیزان می توانید در کلینیک دندانپزشکی دکتر پورشاهی خدمات متعدد زیبایی و درمانی دندانپزشکی را با به روز ترین تجهیزات و دستگاه های دندانپزشکی دریافت کنید. یکی از ویژگی های این کلینیک استفاده از به روز ترین ابزارآلات دندانپزشکی در همه شاخه ها و به خصوص ایمپلنت است.



کاندیدهای ایمپلنت دندان چه افرادی هستند؟


• کسانی دکه توانایی استفاده از دندان مصنوعی را ندارند
• افرادی که بیشتر از یک دندان خود را از دست داده اند
• آن دسته از افراد که با از دست رفتن دندان هاشان در غذا خوردن و حرف زدن به مشکل خورده اند.
• کسانی که سابقه بیماری های خاص مانند پوکی استخوان و همچنین سابقه شیمی درمانی یا رادیوتراپی نداشته اند.
• افرادی که به صورت مکرر و زیاد از دخانیات و مواد مخدر استفاده نمی کنند.
• زنانی که در دوران بارداری نیستند
• کسانی که به عفونت فک، لثه و دندان دچار نیستند.

سوالات متداول

دندان های باعث زیبایی لبخند و صورت هستند. اهیمت آن زمانی می توان فهمید که لبخند فردی که یک یا چند دندان خود را از دست داده است می بینید. در حفظ و نگه داری دندان های خود کوشا باشید و به درستی از دندان های خود مراقبت نمایید. چکاب های مرتب و دوره دندانپزشکی می تواند مشکلات دندان را در مراحل ابتدایی تشخیص دهد. برای شناخت بهترین مرکز دندانپزشکی در تهران این مطلب را بخوانید.

اگر چه هزینه های خدمات دندانپزشکی نسبتا زیاد است اما نمی توان تاثیر آن را در زیبایی لبخند و صورت منکر شد. با انجام ایمپلنت دندان از دست رفته را جایگزین نمایید و دوباره از داشتن لبخندی زیبا لذت ببرید.

در انتها می توانید سوالات خود را از دکتر مسعود پورشاهی متخصص زیبایی ارتودنتیکس ایمپلنت، سرامیک، لیزردر بخش نظرات سایت بپرسید.

55 پاسخ

    1. خسته نباشی من پیش یه پزشک برا معاینه ایمپلنت رفتم گفتن احتمال داره sti avti باشن منظور از این جمله چیه ممنونم توضیح بدین

    1. در مقاله مراجعه به دندانپزشکی در دوارن بارداری می تونید همه نکته های لازم برای انجام این کار رو مطالعه کنید. معمولا اگر درمان ضروری نباشه بهتر است بعد از بارداری انجام شود.

      1. سلام خسته نباشید؛دکتر اگر یه دندونی رو چندین سال پیش کشیده باشیم الان میتونیم ایمپلنت انجام بدیم؟ محدودیت زمانی نداره برای کاشت؟

  1. سلام و خسته نباشید خدمت دکترپور شاهی عزیز وتسکر از مقاله جامع و مفید ایشان ،جناب دکتر آیا ایمپلنت روی لثه های که کاملا صاف شده جواب میده؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *